Počinje izgradnja fabrika Fijatovih kooperanata

Bez autora
Jun 19 2011

U bivšoj vojnoj kasarni u kragujevačkom prigradskom naselju Grošnica danas prema poslednjim najavama počinje izgradnja proizvodnih pogona multinacionalnih kompanija Džonson kontrol, Promo manjeto, Sidžit i HTL u kojima će se izrađivati delovi (sedišta, točkovi, kočioni i izduvni sistemi, pozicija od plastike...) za ugradnju u Fijatove automobile. U izgradnju fabrika u grošničkoj kasarni u kojima treba da radi oko hiljadu radnika biće investirano 94 miliona evra. Današnjem početku izgradnje proizvodnih pogona Fijatovih kooperanata u kasarni u Grošnici prisustvovaće brojni gosti i zvanice, među kojima i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić, lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić, čelnici Kragujevca i drugi.

Počinje izgradnja fabrika Fijatovih kooperanataU bivšoj vojnoj kasarni u kragujevačkom prigradskom naselju Grošnica danas prema poslednjim najavama počinje izgradnja proizvodnih pogona multinacionalnih kompanija Džonson kontrol, Promo manjeto, Sidžit i HTL u kojima će se izrađivati delovi (sedišta, točkovi, kočioni i izduvni sistemi, pozicija od plastike...) za ugradnju u Fijatove automobile.

U izgradnju fabrika u grošničkoj kasarni u kojima treba da radi oko hiljadu radnika biće investirano 94 miliona evra.

Današnjem početku izgradnje proizvodnih pogona Fijatovih kooperanata u kasarni u Grošnici prisustvovaće brojni gosti i zvanice, među kojima i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić, lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić, čelnici Kragujevca i drugi.

Zvaničnici Vlade Srbije prisustvovaće danas i preseljenju i svečanom otvaranju Nacionalne službe za zapošljavanje u Kragujevcu. Centrala i rukovodstvo NSZ koji su iz Beograda preseljeni u Kragujevac, u centru Šumadije biće locirani u adaptiranoj i proširenoj zgradi ovdašnje filijale NSZ, u ulici Svetozara Markovića.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik